Wat zijn de beste gala outfits van 2017?

Het gala is het feest waar een ieder alles uit de kast haalt om er tip top uit te zien. Voor de heren natuurlijk een stijlvol pak, netjes gestreken, waardoor menig meisje wellicht haar hoofd even om zal draaien. En andersom natuurlijk de kleurrijke sierlijke galajurken van de dames, die zwierend over de dansvloer gaan. In dit artikel lees je over de beste droomjurken om menig jongen mee in te palmen, maar ook over de meest hotte outfits voor jongens.

Van de cocktail jurk tot de one shoulder dress

De keuze in gala jurken is reuze en je zult dan ook verdwalen in al het aanbod als je niet eerst wat onderzoek doet naar jouw smaak en stijl. Wanneer je eenmaal weet wat je wil zal je veel sneller jurken kunnen vinden om te passen en dat geeft je veel meer shopplezier dan uren ronddwalen zonder te weten wat je uit al dat moois zou willen passen. Zo is er bijvoorbeeld de illusiejurk, een dromerige jurk waar een deel van je lichaam bedekt wordt met kanten tierlantijntjes. Net zo elegant is de baljurk, een stijlvolle lange jurk met een ruime rok, waar je heerlijk in kunt rondzwieren.

De gespleten rok

Wellicht ben je meer van een jurk die uit twee delen bestaat en eigenlijk een soort lange rok is met een vlot topje. Een andere keuze kan een gespleten rok zijn, waarbij je been soms tevoorschijn komt, wat er erg elegant uitziet en natuurlijk goed werkt tijdens het dansen. Steel de show op het gala met een kanten jurk met allerlei prachtig bewerkte oppervlakten. Heb je liever mouwen dan kan dit ook, driekwarts mouwen bijvoorbeeld met open schouders geven een chique uitstraling aan je outfit.

De open rug

Een veel voorkomende keuze is de open rug, welke vooral op een gala heerlijk geshowd mag worden. Een eindejaar gala of een schoolprom is het moment waarop je uit mag pakken wat je kleding betreft. Je kunt ook kiezen voor glitters en glimmende elementen op je rug. Zodra jij danst raakt iedereen in trance door naar je te kijken en te genieten van al die glimmertjes. Uiteraard mag je ook op je jurk voor een print kiezen, bloemen op de stof van je jurk kan heel elegant zijn en toch een speelse tint aan je look geven.

De pakken van de mannen

Ook de mannen hebben genoeg in hun mars om de show op de prom te stelen. Dit kunnen ze doen met mega spannende pakken, waarin de jongens van je school of de collega’s op je werk ineens een stuk knapper lijken. Dit kan zelfs al met de klassieke smoking. Het pak, zoals we dat van oudsher kennen. Een wit overhemd met daarover heen een zwart colbert, een zwart pantalon met leren gelakte schoenen. Een goed dosis gel in je haar en niemand die je die avond uit het oog verliest.

Opvallen tussen de andere smokings

Wanneer je een beetje wilt opvallen tussen de andere smokings kun je kiezen voor het witte jasje. Hiermee ga je in tegengestelde richt van wat vele van je vrienden wellicht gaan kiezen. Je houdt je look klassiek, maar wijkt af van de gebaande weg door voor een kek wit jasjes te kiezen. Helemaal vet is wanneer je toch voor een zwart of ander kleurrijk vlinderdasje gaat en een wit lijntje laat uitkomen in je zwarte nette schoenen.

Verschillend gekleurde pakken

Natuurlijk kun je ook gewoon kiezen voor het zwarte pak met een zwart shirt. Dit maakt je elegant en net iets anders dan de klassieke look. Ook kun je kiezen voor het zwarte pak om deze vervolgens iets fraaier te maken met een opvallende stropdas. Nog een andere optie is de Navy Suit, iets anders van kleur maar ook weer niet te opvallend. Elegant en fraai en een goede keuze voor je prom. Een stoere en brutale keuze is een gekleurd pak. Dit hoeft niet gelijk rood of geel te zijn, maar kan ook olijfgroen betekenen. Je valt sowieso op, maar kunt dit alsnog geheel in stijl netjes overbrengen.

Printjes op je pak

Een pak dat niet snel vergeten wordt is er een met een opvallende print erop. Wanneer je echt wilt opvallen en gewoon lekker iets anders wilt doen dan de rest is dit de keuze voor je gala. Natuurlijk kun je je pak ook eigen maken met behulp van accessoires om zo je geheel eigen stijl erin naar voren te brengen middels een Edgy look. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen kettingen aan je jasje te hangen. Denk niet dat pakken alleen voor jongens zijn, ook een meisje kan een pak heel goed hebben. Je mag een jurk dus ook best verruilen voor een meisjespak. Om je outfit perfect af te maken voor het gala zorg je voor een juist kapsel, wellicht wat make-up en een eventueel accessoire.