Mannen, blijf creatief in je kleding

Er zijn talloze redenen te noemen om creatief in je kledingkeuze te blijven, maar de voornaamste is natuurlijk er representatief uit blijven zien. Of het nu voor een voorname dag is of voor een willekeurige werkdag. Trends veranderen natuurlijk met het seizoen en daarom is het nooit verkeerd weer even ge-update te worden in de trends die op dit moment leidend zijn. Lees dus vooral verder mannen en doe er je voordeel mee om zo creatief te blijven verrassen met je kleding keuze.

Verschillende stijlvolle looks

Heldere lichte kleuren en zachte schaduwen in spijkerstof zijn populair voor de man wanneer de lente en zomer haar intrede doet. Zo zie je dat veel kleding uit katoen of linnen bestaat voor het lichte en luchtige effect dat deze materialen hebben. Kies bijvoorbeeld voor Steely Good Looks, een stijl waarbij witte shorts en een vlotte spijkerbloes je stylisch de lente door doen wandelen. Een andere look is Plaid Heaven, een nette lichte look met witte ondertoon en door middel van een grijze plaid wordt het stijlvol afgemaakt. Met Dearing Denim kun je er vlot en sportief, maar toch stijlvol uit blijven zien. Een leuke manier voor een toffe afwisseling in je kledingkast. Wanneer het zonnetje schijnt komt dan in de vrolijke zonnige mood met Travelling Light. Een vlotte look mannelijk gebloemde bloes, blauwe shorts een rieten hoedje en een easy going reistas. Denk hierbij een beetje aan de Hawaiian look, een ultieme outfit voor een zomerse dag.

Hoe blijf je ten allen tijde stijlvol?

Natuurlijk ben je af en toe even geheel inspiratieloos wanneer je voor je kledingkast staat. Toch wil je je ten allen tijde een ware man voelen en je zo stijlvol mogelijk kleden. Er zijn zo talloze mode objecten en details waar je op kunt letten. Van het strikken van je das, tot je eigen kapsel en van een passende stoere of stijlvolle zonnebril tot het kiezen van een juist overhemd en colbert en schoenen. Stijlexpert Antonio Centeno heeft een artikel geschreven met vijf tips welke handig zijn voor jou om ten allen tijde stijl vol te blijven.

Blijf gefocust op je doel: er goed uitzien

Wanneer je echt stijlvol wilt zijn is het belangrijk om voorzichtige en veilige opties te laten varen. Blijf gefocust op je doel, je wilt er onweerstaanbaar uitzien. Daarbij mag je gedurfde stappen zetten. Dus vermijdt het shoppen van slechte kwaliteit, beperk je niet alleen tot monochrome en donkere kleuren. Doe niet hetzelfde als wat iedereen doet, maar ga juist op de unieke en originele toer. Zoek items die bij jou passen en je persoonlijkheid laten zien en zorg dat je daar een gevarieerde voorraad van hebt in je kast. Houdt van wat je draagt, dan straal je dat ook uit. Wees zelfverzekerd en draag kleding waar je verliefd op bent.

Zorg voor originele en unieke accessoires

Door middel van een tof en opvallend accessoire kun jij opvallen te midden van talloze andere mannen. Denk bijvoorbeeld aan een catchy horloge of een luchtige hoed. Hoeden zorgen voor een zekere autoriteit en geven je er nog een paar centimeters bij. Nog een manier om je outfit tof te combineren is ook goed na te denken over haarstijl. Ook dat is een vorm van een accessoire. Stap eens uit je comfortzone bij de kapper, misschien is het even wennen, maar daarna zal je er waarschijnlijk niet meer van af willen en reken maar op kekke reacties. En mocht het niet bevallen, het groeit heus wel weer aan.

Zorg voor juiste accentjes aan je kleding

De juiste accentjes aan je kleding toevoegen maken dat je jouw individualiteit laat zien. Het maakt je net een beetje anders dan de rest. Denk bijvoorbeeld aan laarzen in plaats van schoenen. Het is de ultieme manier om je mannelijkheid te tonen. Ook colbertjes zijn er in talloze maten en kleuren, om toch weer een beetje te variƫren kun je er voor kiezen om een zakdoekje netjes in het zakje te steken. Wanneer dit een opvallend patroontje of kleurtje is kun je er van op aan dat je de aandacht gaat trekken. Ook de keuze voor heldere lichte kleuren doet het heel goed in je kleding kast.

Haal de rotte appels uit je garderobe

Let goed op je kledingkast en haal dingen die echt niet meer kunnen er op tijd uit. Eenmaal je rotte appels verwijderd geeft dit ruimte om je kledingkast opnieuw in te delen. Gaten of vlekken zijn bijvoorbeeld not done. Al is het kledingstuk een van je favoriet, die favorieten gaan er heus weer komen. Wanneer je iets een jaar lang nooit aan hebt gehad, wacht dan niet te lang en doneer het aan een goed doel. Wellicht dat iemand anders er superblij mee wordt en het wekelijks draagt.

Blijf leren over stijl en kleding

Hou je zelf op de hoogte wat nieuwe trends betreft, maar lees ook eens een boek over stijl om zeker in je schoenen te staan wanneer je een winkel in loopt of een rigoureuze verandering in je kledingkast wilt aanbrengen. Blijf je kennis over mannenmode voeden en vernieuwen. Blijf up to date. De mode veranderd immers met de seizoenen. Dus pak dat modemagazine er af en toe weer eens even bij.