De fashion trends voor bruid en bruismeisje in 2017

Als bruid en bruidsmeisje verheug je je natuurlijk al weken lang op het moment om die jurk voor die bijzondere dag te gaan shoppen. Voor de tijd heb je wellicht al tal van magazines en kranten doorgelezen op zoek naar de perfecte look voor op je bruiloft. Gelukkig zijn er genoeg tips die je vertellen wat hot is en wat absoluut niet kan, zodat je de perfecte match van je de jurken van je bruidsmeiden met die van jou zult gaan vinden. Echter voordat jullie op shoptoer gaan, lees eerst onderstaande tips en trick voor 2017 nog even door.

Een goed decolleté

De weddingexperts rondom de catwalk waar elke keer weer de nieuwste hippe trouwjurken worden geshowd noemen dit jaar het decolleté als een look welke een absolute must is voor 2017. Hou bijvoorbeeld je schouders bloot door middel van een strapless jurk en je bent helemaal goed gekeurd voor je trouwerij.

De baljurk blijft favoriet

De baljurk blijft een favoriet onder de bruiden. De klassieke jurk in al haar eenvoud, zodat je een soort sculptuur achtige uitstraling krijgt blijft populair, echter zal dit in 2017 vaak met een modern tintje zijn. Denk bijvoorbeeld aan de stofkeuze.

Ingetogen met veel lagen

ook de meer ingetogen look zien we voorbij komen in de trends. Met een hoge kraag en mouwen en vele lagen kantjes bijvoorbeeld. Zo creëer je een ingetogen look met fraaie details.

De strik

Een spannende keuze is de strik, die je de laatste tijd steeds meer terug ziet komen. Mocht je hieraan beginnen, pak dan goed uit. Want als je je hieraan waagt moet je het goed en groots doen om een mooi dramatisch effect te creëren.

Bloempatronen

Ook bloempatronen mogen in je jurk terugkomen. Dit hoeft niet beslist in kleur, maar in prachtig witte structuren met veel precisie en regelmaat genaaid op je jurk. Deze jurken hebben vaak een prachtige structuur en textuur en zijn van bijzondere materialen gemaakt.

Minimalistische jurk

Een simpel minimale jurk, puur voor haar doel om te trouwen zonder poespas kan erg elegant zijn. De stof en een beige wit maken een bruid mooi in al haar eenvoud en dan kan er natuurlijk flink uitgepakt worden met het haar en eventueel sieraden, zonder daarin met de jurk te vloeken.

Glamour en Bohemien

Een glamour look in bohemien stijl in prachtige extravagante jurken met gouden sterren of vele glimmende tierlantijntjes. Bijvoorbeeld van wilde bloemen of andere figuurtjes. Een extra glamoureuze uitstraling met deze zorgvuldige gestructureerde jurk.

Een broek jurk

Waarom zou je geen comfortabele broek op je trouwerij dragen. Het is totaal iets anders en kan inclusief sleep om het iets meer bruiloftstinten te geven. Het is een unieke look voortkomend uit de jumpsuit hype.

Een uitdagende kleur

Natuurlijk hoeft een trouwjurk niet altijd wit te zijn. Klassiek wit mag ook verruild worden voor olijfgroen, beige of licht roze of wellicht een hele andere kleurentint die je mooi vindt. Uniek en authentiek wordt altijd gewaardeerd mits je het goed doet, vraag dus altijd om iemands mening, zodat je een uitgebreid beeld krijgt of iets kan of niet.

De One shoulder dress

De trend voor de bruidsmeisjes begint bij het spelen met asymmetrische details. Met de one shoulder dress zet je bijvoorbeeld een prachtige bruidsmeidencomité achter je neer met een bijna Griekse uitstraling, maar toch hedendaags door de kleuren van de jurk. Hier kun je uitpakken door bijvoorbeeld voor de kleur zwart te kiezen voor je bruidsmeiden. Wanneer jij wit draagt spring je hier excentriek uit met je bruidsjurk.

Brutale en levendige kleuren

Natuurlijk mag je eigenwijs zijn in de keuze van de jurk van je bruidsmeiden. Een pimpelpaarse jurk, waarom niet? Met een knalgele jurk ben je sowieso zeker van het zonnetje op je trouwerij, of het nu mooie weer wordt of niet.

Verscheidenheid in kleur en vorm

Wil je levendigheid in de jurken van je bruidsmeiden en wil je ze niet allemaal in dezelfde kleur, kies dan voor twee soorten tinten en verdeel die over je bruidsmeiden. Bijvoorbeeld donkerpaars en meer rozig paars. Daarbij kun je er ook voor kiezen om een verscheidenheid in kleur en vorm aan te brengen. Of je laat de kleur in dezelfde tinten, maar kiest voor luxe gestructureerde verschillen in de jurken met spetterende kanten details.

Kort en levendig en warme pastelkleuren

Wil je een vlotte en levendige indruk maken met je bruidsmeiden op je trouwerij kies dan voor korte en levendige of springerige jurkjes. Dat kan in verschillende kleuren of in eenzelfde kleur. Zo ziet het overall plaatje er alles behalve saai uit. Een aanvulling op het kleurenpalet is de keuze voor warme pastelkleuren. Het kan de spring vertegenwoordigen, maar met een beetje glam en glitters neigt pastel ook naar bohemien. Een goede keus om de uitstraling van je wedding springlevend te houden.