Onder deze spijkertrends kom je niet uit

Spijkerstof is tijdloos en hoewel de vorm stijl van broeken continue met de mode meegaat kun je gerust een spijkerbroek vijf jaar dragen. Met een beetje slim was vervaagt de stof niet snel en kun je lang verknocht zijn aan een goed staaltje spijkerstof voor je er besluit afstand van te doen. Gaten zijn gelukkig niet meer een no go, dus die kun je er gerust in laten zitten. En natuurlijk bestaan er nog altijd die lieve mensen, die gerust een gaatje voor je willen stoppen of stikken. De volgende spijkertrends moet je zeker eens uitproberen.

De hoge taillebroek

We zien hem al een poosje in ons straatbeeld. De hoge taillebroek korte broekspijpen. Ideaal voor in de zomermaandjes natuurlijk, mochten er rafeltjes ontstaan kun je de pijpen netjes opvouwen. Dit staat nog eens leuk ook. Kijk bijvoorbeeld ook eens of je bij je moeder nog een tof oud exemplaar in de kast vindt. Je kunt hier namelijk erg leuke dingen mee doen en bovendien recycle je dan nog ook. Zou herleeft vintage weer. Verfraai je broek bijvoorbeeld door er leuke roosjes op te naaien of wellicht iets anders leuks mee te doen.

Patched Over

Patched over heet het wanneer bepaalde delen van broek gecoverd zijn geweest, waardoor er bijvoorbeeld geen zonlicht of ander licht bij is gekomen. Dit betekent dat er toffe licht vakken op de broek verschijnen en je dus eigenlijk een nieuw soort en dus uniek broek krijgt. Een stoere spijkerbroek is het model met de veters aan de zijkant. Een leuke optie wanneer je de stoere kant op wil weer eens wat anders wilt proberen.

De booming industrie van de spijkerbroek

De spijkerindustrie is zoals gezegd tijdloos, maar blijft ook almaar innoveren. Zo kwamen er naast spijkerbroeken ook spijkerjasjes en is er weliswaar nog veel meer dat bij ons te doen valt. Er zijn een paar items die we liever niet meer in de winkel zien en dat is onder andere de stretchy legging-like. Ze zullen wellicht nog welgemaakt worden, maar wel geheel anders en met duurzame middelen. Die dunne stof van weleer zorgt voor onaangenaam zitten en met de dikkere denim zal dit beter worden. Het item dat je voor deze afvaller in de plaats haalt is een vintage broek.

Geen afgeknipte spijkerbroeken meer

Broeken die smal aflopen en geknipt zijn verdwijnen uit het straatbeeld. Zo zouden er meer wijdere broekspijpen mode worden en zal de afgeknipte enkelpijp in eerste niet meer terugkomen. Wel zullen er kortere pijpen zijn, maar netjes gezoomd. Waar we ook minder van gaan zien is het willen van goedkope en makkelijke broeken. Een alternatief welke wellicht de modestroom ingaat is een zandkleurige spijkerbroek of een keuze voor een andere gekleurde spijkerbroek. Een brutale kleur boven een goedkope blauwe, die nu al jaren en jaren in de winkel liggen.

Spijkerjasjes

Naast de oeroude spijkerbroeken worden er ook tal van verschillende soorten spijkerjasjes gefabriceerd welke populair op de modemarkt zijn. Je ziet ze dit jaar weer meer terug komen dan ooit. Zowel bij kinderen en tieners als ook bij volwassenen. Zo kun je een spijkerjack heerlijk over een bloesje dragen voor een echt houthakkerslook, maar kun je natuurlijk ook ten allen tijden een spijkerjasje bij je dragen voor de momenten waarop het koud wordt. Het is stoer en houd je tegelijkertijd ook lekker warm. Match nu je spijkerbroek met je favoriete spijkerjas, zodat je een unieke en compleet uitziende denimoutfit hebt.

Denim in je schoen

Naast spijkerstof in je kleren vind je vaak ook wel eens spijkerschoenen. Bijvoorbeeld gympen die met een spijkerstofje zijn gemaakt of sneakers waar een stukje spijkerstof in voorkomt. Het is uniek materiaal waar tegenwoordig ook volop mee gerecycled wordt. Van oude broeken worden dan in combinatie met een deel plastic van oude petflessen nieuwe broeken gemaakt om zo ook weer een steentje bij te dragen aan het milieu. Wil je daaraan mee helpen dan kun je een oude spijkerbroeken verzamelen om ze uiteindelijk allemaal in te leveren bij een bedrijf die daarvoor in de bres springt.

Spijker recyclen

Je kunt natuurlijk oude spijkerbroeken verzamelen om te vernieuwen tot nieuwe, maar je kunt ook oude spijkerbroeken nieuwe leven inblazen zoals je eerder las in dit artikel. Plak er bijvoorbeeld leuke rozenborduursels op. Of knip er een aantal nette gaten in om ze daarna een beetje te stikken, zoals je vaak in broeken ziet tegenwoordig. De mogelijkheden met spijkerstof zijn eindeloos, van tassen tot petten tot portemonnees. Je kunt er alle kanten mee op. Maar uiteindelijk gaat er natuurlijk niks boven die oude vertrouwde spijkerbroek. Je werkt er lekker in, het staat netjes zolang die nog vrij nieuw is. Kortom hou de innovaties betreffende de spijkerbroek in de gaten, want voor je het weet kun jij je eigen broek net zo goed zelf updaten in plaats van weer een nieuw model te kopen.