Dit zijn de meest voorkomende modeflaters

Missers in de mode maken we natuurlijk allemaal, maar wat zijn nu echt de factoren waar het fout gaat. Hoe kun je modemissers vermijden en wat zijn eigenlijk de meest voorkomende modemissers. We gaan het zo allemaal lezen om zo voortaan de grootst voorkomende modeflaters niet nog eens te hoeven maken. Maar eerlijk is eerlijk missers in de mode leveren vaak wel leuke kiekjes op en de magazines waarin wel eens een paar celebrity flaters worden uitgelicht, daar wordt natuurlijk smakelijk om gelachen.

Kwantiteit verkiezen boven kwaliteit

Het is niet verstandig om altijd maar kwantiteit boven kwaliteit te stellen. Sommige kleding mag dan goedkoop zijn, het is vaak ook door kinderhandjes of een andere onoverzichtelijke industrie gemaakt. Bovendien is het met een paar wasbeurten alweer een geheel ander kledingstuk. Je mag best wat investeren in kleding. Wanneer je kwaliteit koopt kun je er ook langer mee, veel langer. Bovendien kun je kiezen om mee te helpen aan een groenere aarde door duurzame en bewuste kleding te kopen.

Angst om er te jong uit te zien

Je mag best eens out of the box denken en iets aantrekken wat je misschien anders nooit aan zou doen. Wen er even aan en het hoeft echt niet te betekenen dat je er gelijk zoveel jonger uit ziet. Bovendien heeft elke kledingwinkel en secties voor verschillende generaties.

Jurken hoeven niet altijd strak te zijn

Vaak bij de keuze van een jurk wordt gekozen voor een jurk die strak zit, om iedereen maar te laten zien dat jij dat nog steeds in je hebt. Er zijn echter nog zoveel andere leuke jurken, die je best eens mag proberen. Wie weet blink je juist uit in een van die andere jurken.

Schaf een goede handtas aan en draag de kleren die je koopt

Wanneer je een goede handtas aanschaft staat dat niet alleen stylisch het is ook gewoon heel erg handig om al je spullen in kwijt te kunnen. Daarnaast is het een absolute misser wanneer je een heleboel kleren koopt en vervolgens trek je ze helemaal niet aan. Dat wil natuurlijk niemand. Neem de stap en draag de kleren die je koopt. Soms moet je er even aan wennen, maar daarna kan het je favoriete kledingstuk worden.

Geen interesse voor accessoires

Het is zonde om je toffe outfit helemaal verloren te laten gaan door geen sieraden te kopen. Sieraden kunnen net van dat ene jurkje een designersitem maken. Dus beter koop je die ketting, riem of strik voor in het haar.

Sokken in sandalen

Een groot modeschandaal zijn sokken in sandalen. Menig een krimpt ineen wanneer dat zichtbaar wordt. Het kan gewoon niet, als het koud is trek dan geen sandalen aan, maar dichte schoenen. Als het warm is klim dan met blote voeten in je schoeisel.

Afzakkende broek

Ook niet goed is de afzakkende broek. Je hebt die broek net gekocht, waarom kan deze zo snel uitrekken en niet meer op je heupen blijven hangen. Nu is de enige mogelijkheid deze nog te dragen met een riem.

Een niet goed zittend pak

Waar de mode experts nog meer niet blij van worden is een netjes pak, die niet zorgvuldig is uitgezocht. Een pak of smoking is vaak een dure aankoop en die kun je dan beter met zorg uitzoeken. Heb geduld en koop pas wanneer hij perfect aansluit op je lichaam en goed past. Past deze bij de ene winkel niet, dan past deze vast wel bij de andere. Weest dus niet te haastig en zoek door tot het perfecte pak.

Gekrompen shirts, te korte T-shirts en shirts met kreukels

Je kent het wel, die mannen waar net een stukje buik over de rand van hun broek springt, omdat het shirt wat gekrompen is. Dat is geen gezicht. Een te erg gekrompen shirt mag niet meer terug je kast in. Let dus goed op de wasvoorschriften om erge krimpingen te voorkomen. Ook wanneer een shirt je te klein is geworden of dat je er uit bent gegroeid, zorg dat deze naar een goed doel gaat, maar niet meer in je kleren kast. En wanneer je shirts zo verfrommeld in je kast hebben gelegen dat ze aan alle kanten gekreukeld zijn. Wees dan niet lui en neem de tijd om deze even netjes te strijken.

Te korte shorts

Shorts voor mannen zijn leuk. Lekker luchtig voor in de warme dagen. Kortere shorts mogen ook best en komen ook meer in de mode. Toch is de grens minimaal met een te kort shorts. Let daar goed op, want een short dat echt te kort is kan echt niet. Dit is een enorme modemisser en wil je natuurlijk liever voorkomen.

Voorkom deze veelgemaakte modemissers

Wanneer je zorgt dat je deze modemissers voorkomt of vermijd kan er niks mis gaan in je kledingkast en uitstraling. Wees dus op je hoede en hou je klerenkast bij.