Deze items mag je niet missen op het strand

In de zomer is het heerlijk om naar het strand te gaan. Heerlijk dobberen in de zee en urenlang zonnen in het zand. Een windschermpje of tentje erbij, wat lekkere versnaperingen en een goed boek en jouw dag kan niet meer stuk. Bovendien is dit het moment om je bikini eindelijk te mogen showen, je haren los te gooien en te zwieren naar het zwembad. De man mag zijn zwembroek of short eindelijk aan en kan heerlijk bewegen en sportief doen in het zand.

Een zonnige strandtas

Allereerst heb je op het strand natuurlijk een vrolijke strandtas nodig. Eentje die stevig je spullen kan vervoeren en dat is al snel redelijk wat. Namelijk een fijne handdoek, een goed boek, wat heerlijke snacks en water, veel water. Een geweven strandtas is een stevige en stijlvolle optie om je zonnebrand en vermaak in mee te nemen. Bovendien doet deze tas het ook goed tijdens een picknick. Er is genoeg ruimte ook voor een paar slippers en een beach ball setje.

De stijlvolle handdoek

Een ander item dat absoluut niet mag ontbreken in je tas is de handdoek. Het liefst een stijlvolle, waar je jezelf heerlijk in op kunt rollen. Tof is wanneer hij zo vlot en kleurrijk en leuk is dat je deze ook nog als sjaal of rok kunt gebruiken. Een multifunctionele handdoek dus en daarom maar weinig ruimte innemend in je mooie strandtas. Bovendien kun je er heerlijk opdrogen na een frisse duik in de zee, om er daarna een goed boek op te lezen.

Een spannend boek voor op het strand

Over een boek gesproken, dit is nog zo een item die absoluut niet mag ontbreken in je strandtas. Kies je voor een spannende detective of een geschiedenis roman, waardoor je ook nog wat van een bepaalde periode opsteekt. Zoek een boek uit waarin jij heerlijk kan verdwijnen, zodra je op het strand bent. Let wel op dat je ondertussen niet verbrand, want eenmaal in een verhaal hoor je straks niet of nauwelijks nog wat er om je heen gebeurt en vergeet je wellicht helemaal dat de zon schijnt.

Zonnebrand tegen uv-straling

Daarmee volgt meteen nog een item die eigenlijk standaard in je tas zou moeten zitten, namelijk zonnebrand. Op het strand ben je kwetsbaar en de zon schijnt er had. Dan wil je niet leven tot een kreeft willen verbranden en is het belangrijk dat je om de kracht van die uv-stralen denkt door je in te smeren met een hoge factor. Kies bijvoorbeeld voor een spray, zodat je indien je alleen naar het strand gaat ook goed je achter kant kan beschermen.

Een zomers jurkje

Vaak draag je natuurlijk al een heerlijk luchtig jurkje, zodra je thuis verlaat om richting het strand te gaan. Maar ook wanneer je hem niet draag, wees dan zeker van een plekje voor dit jurkje in de tas. Zodra het zonnetje dan tevoorschijn komt kun jij zo je klamme outfit voor dit luchtige jurkje verwisselen.

Het ultieme schoeisel voor op het strand

Natuurlijk doe je slippers aan naar het strand. Absoluut geen leren sandalen, want al dat zand en zout is geen goed idee voor die mooie schoenen van je. Desnoods doe je handig instappers aan mocht je wat meer stabiliteit en stevigheid willen in het zand. Teenslippers zijn ook een prima optie en ideaal voor op het strand, want zodra de duinovergang over gaat in zand kun je die gelijk gemakkelijk uittrekken. Ook voor een heerlijk strandwandeling kun je de lichtgewicht slippers makkelijk in je hand houden, zodat je je heerlijk kunt voortbewegen met de voeten in het water.

Een random truitje

Tot slot is een random truitje van belang. Het koelt immers ’s avonds snel af op het strand en dan wil je niet een heel eind terug moeten naar de auto of fiets of zelfs naar huis om een warme trui te halen. Nee, die hoort gewoon standaard in je strandtas, zodat je ook tijdens zonsondergang nog lekker kunt wegdromen starend naar de zee en zittend in het zand.

Tot slot nog een paar essentiële items voor in je strandtas

Naast de eerdergenoemde items zijn er natuurlijk nog veel meer items die je mee kunt nemen naar het strand, waarvan enkele essentieel zijn. Zo moet je absoluut een zonnebril meenemen, want met je ogen naar dat felle papier van je boek kijken is geen doen. Ook is een katoenen sjaal ideaal. Je kunt het namelijk als kleedje gebruiken, maar ook heerlijk om je heen wikkelen wanneer je het wat kouder krijg of juist wanneer je jezelf wilt beschermen tegen de zon. Sandalen voor een wandeling en een waterresistent hoesjes, wanneer je bijvoorbeeld iets tijdens het zwemmen wilt meenemen, je fotocamera bijvoorbeeld. En een armbandje met plastic kralen en een zonnig themahoesje voor je telefoon maakt de inhoud van je strandtas compleet.